Ireland 2014 – 01

Ireland 2014-01

08 Juli – Dublin

Paddy og jeg ble vekket etter hele 01 timer søvn, så det begynte bra! I tillegg hadde SAS røyka, og ikke oppgitt landing lokal tid. Så landing litt over 1000, toll, bagasje, flybuss…. Det tok tid, og fikk stæsja bagasjen på The Charles Stewart Guest House 1140?

Det var på forhånd vedtatt en ekspedisjon til 1 Prospect Square, Glasnevin. Til puben John Kavanagh, som kalles The Gravedigger’s. Så gjort. Taxi opp. De skal ha en av de absolutt beste pints i byen, og det er 3 år siden forrige besøk. Fysj. I Staten heter det at det er enten god stemning, eller så ender det med grining. Det var klart nærmest det siste. Ikke bare er betjeningen halvfrekk, som før. Men, pinten har tapt seg. Den var dårlig. Bare hakket bedre enn tidligere omtalte Blarney Inn, i Nassau Street. Så: De som har tenkt seg til Prospect Square, spar dere reisen! Du får en 10 ganger bedre opplevelse på Palace Bar, 21 Fleet Street. – Og det er midt på stripa…

Tok beina fatt ned igjen, da det var lagt inn fotografering av diverse puber på veien, bl.a. I Dorset Street. (Merkelig, det derre. Man driver og dokumenterer besøkte puber i Dublin, og gjennomgang \ redigering arkiv ila vår og sommer, forteller at det offisielle tallet pr. Dato er 129 stk. Det er bare det at enkelte av bildene av pubene er av en saadan beskaffenhet at de ikke egner seg i det offisielle bildearkivet. Det gjelder særlig de tatt helt mot slutten av en pub crawl. Så hadde et oppsamlingsheat).

Fikk ellers opplyst at det bare er live musikk på søndager på Palace Bar. Fysj. Og fikk et pintglass i gave av John Kehoe’s, i South Anne Street. Glasset er til midlertidig oppbevaring på Charles Stewart, til jeg returnerer til DUB. Så spørs det hvem som skal bli bruker av dette glasset, i baren i heimen. Nåværende forslag er Hugo eller Eirik. – Andre forslag???? Me lyt sjå.

09–12 Juli – Kilrush, County Clare

Tidlig kveld tirsdag, lang reise onsdag. Buss, 2 bytter. 0730 til 1630. I kjapp rekkefølge: Mat og nap, så Guinness \ musikk i 1. etg. Gode greier.

Torsdag var behagelig. Sov lenge, hadde en full irish, tvang noe vann på kroppen, og tråkket litt rundt i gata. Observerte båndtvang i praksis, med irsk vri! Hva gjør man, når man har fått en ny, ennå ikke voksen hund, og skal lufte både denne, og den «gamle»? Enkelt. Man tar bånd på den unge, og stapper enden av båndet i kjeften på den gamle! Eieren kom tuslende litt bak, og hadde full kontroll, med små diskrete plystrelyder. Gammel hund holdt ny på plass, på millimeteren. Så eier flytte equipasjen 2 cm til venstre! Hårete! Det ble «lunch guinness» på Buggle’s. (Med sådanne tegn: «», da det dreide seg om kun Guinness…).

Så kom dagens mål: Båttur for å se på fisk. Ca. 2.5 timer. Vi har tidligere slengt litt med leppa mht. Delfinen i Dingle Bay og den i Doolin, men flere på en gang er noe annet. Her var det en hel gjeng. (Likevel bare en liten del av de 140 som bor her). Tok etter dette en velfortjent strekk. (Straffen etter 5 timer gatelangs på tirsdag henger i). Lunch ca. 1639. Og en heineken. (??).

Uvirksom etter 1715. Avsluttet dagen i kveldinga med en snack og en Clonmel Cider, over et tonn med is, på den lokale. (Ja, bare cideren).

Fredag ble innlagt hviledag. Sitter på puben og forfatter dette rælet, nyter en kaffe, og tar livet veldig med ro. (1245 hours). Dagens plan, hvis været bedrer seg, er å besøke «a famous walled garden», som skal være veldig fin, og ha mange eksotiske blomster. (Blomster? – Ka farsk…?). Jess, de vokser vanligvis ikke på disse breddegrader, og jeg har jo ikke sett eksotiske blomster før… Turist, hva gjør man ikke…? Blir Live musikk i kveld, i nabopuben. Hele 4 doors down.. 🙂

Og imorgen! I morgen skal Paddy og jeg til DOOLIN igjen! Hepp-hepp! Fisherstreet, her kommer vi! Beef & Guinness Stew på Gus O’Connor’s! Og musikk! Berre lekkert!

From Paddy and myself: – Slainte!

 

Dette innlegget ble publisert i By other Travellers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *