Ireland 2014 – 04

Rest rapport Dublin

Torsdag 17.
Tilbake i DUB. Hadde EM i vennnting på Connolly Station. (Ikke Dortmundte Wartehalle). Først på our loose canon, Mr. Colm Moloney. Så på Morten (Propelli Boss), Hilde og Synnøve, som stilte i ca. lunchtid. Pub Crawl Dag 1. DART Crawl, på SØR-siden. For DART-Crawl, se fane «DART-Crawl(!). Vi rakk 4 puber, før vi måtte trekke nordover, til sentrum igjen.
Purty Kitchen, Jack O’Rourke, Gleeson’s of Booterstown og The Merrion Inn.

The Purty KitchenJack O'Rourke's

Gleeson's of BooterstownThe Merrion Inn

Jeg hadde fikset 2 reservasjoner på forhånd i år, en middag på 101 Talbot \ torsdag 2000 og en på Deep \ fredag 1900. På 101 Talbot dukket Byggmester Hundvin og ITmann Engen opp, og vi var fulltallige. Maten var bra, blomstervarianten mindre heldig. Det ble en avslutningspint på O’Shea’s.  🙂

O'Shea's
Fredag 18.
Noen av postene på programmet denne dagen, har blitt faste ved besøk i Dublin. Åpnet pent med kaffe på Murray’s, O’Connell Street Upper. Denne puben var rett i nærheten av alles overnattingssteder, og oppgradert til møteplass. Så ble det taxi til.. – Ta-taa…! Guinness Museum. Standardbesøk: Snike gjennom butikken først, for å se om det er noen interessante nyheter. Så vase gjennom museumsdelen. Lite nytt i år. Før man ender opp på toppen, i The Gravity Bar. En av de bedre pints som serveres. Punktum.
http://www.guinness-storehouse.com/en/Index.aspx

2014_07_18_0009583_Dublin_Guinness MuseumEtter denne glede og nytelse, skeies det ut i butikken. (The Hop Store). Ferdige her, så ventet mer snadder. Lunch og dessert på Jamesan, i Bow Street, Smithfield. Dessert her, betyr for oss en: Irish Coffee. Den beste jeg har smakt. – Og jeg har prøvd den sånn 50 steder rundt om i landet… Det var litt kø til lunch, og straffen ble at vi begynte med desserten først. – Virkelig ille..  🙂

2014_07_18_0009585_Dublin_At JamesanDet var meningen å legge inn pause \ sightseeing \ shopping etterpå, men det var ikke så mye vi rakk av det. Før DART nordover, til the Howth. Til reservert middag på The Deep.
www.deep.ie Nest beste fisken jeg har smakt. Har hatt M-stjerne i flere år. Vår alles kjære Debbie klarte å sette opp reservasjonen vår på ONSDAGEN istedet for fredagen, så intet bord ventet. Men, de løste det, mot at vi ventet en time. Straffen: En pint rundt hjørnet, på The Bloody Stream. (Min DUB-area Pub number 139). Og når vi hadde spist, ble det klart at Deep spanderte all drikke. Gode greier. (I turistsesongen må det reserveres på forhånd, ellers: Lang nese…).

Deep Restaurant, 12 West Pier, Howth, Co. Dublin. T: 01 806 3921. E: info@deep.ie

Deep Restaurant, 12 West Pier, Howth, Co. Dublin. T: 01 806 3921. E: info@deep.ie

Lørdag 19.
Den store, harde pub-crawl-dagen. Det ble vedtatt en nær-og-i-Temple Bar pub crawl. (Kortere vei mellom hver pint!). Det ble etterhvert denne listen:
01. Murray’s
02. The Norseman
03. The Foggy Dew
04. The Quay
05. The Old Storehouse
06. Brogan’s
07. The Oak
08. The Front Lounge
09. Bad Bob’s
Bilder finnes under fane: DUB Pubs 01-14.
De ligger alfabetisk, med adresse og dato for første besøk.
Temple Bar-crawlen var en fin utskeielse! Hadde vi vært såpass høylydte som vi var ved et par anledninger der, her hjemme, hadde kjell magne og vaktene hjulpet oss meget raskt til døren. Men, som Temple Bar-dama sa: Vi er jo i en pub!

Søndag 20.
Dette skulle bli avskjed og hviledag, uten særlig alkehyler. Trodde vi. (Ferdige med pub crawler og sånn. Nedtrapping til hjem og sånn. Trodde vi).
Sen og god avskjedsfrokost på Murray’s, @ 1100. Bare Engen og jeg ble til mandag.
Dagen ble slik:
Murray’s: Avskjedsøll
The Ferryman, før båttur: Venteøll
Båttur til Dun Laoghaire: Øll
Lunch på Weir’s: Øll
The Palace, parting glass: Øll x 2
The Palace: Irish Coffee. (Ganske bra).
Stambandet, ledet av mr. Victor Byrne, var på plass! Goodie!

Jess! Sånt skjer bare på ferie.
Her hjemme tvinges det ned både vann og øll uten, rett som det er.
Benytter anledningen til å reklamere, denne er veldig god:

2014-09-13 21.48.25                                                      – Selv om det ikke er pils….  🙂

Ta-taa! Det blir en ny ferie neste år. Bli ikke sjokkert om DUBLIN er involvert!

– God Jul!

Dette innlegget ble publisert i By Pope Gregory IX. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *